De Computerbril voor bij je thuis

      Reacties uitgeschakeld voor De Computerbril voor bij je thuis

De computerbril is heel handig voor thuiswerkers die dagelijks achter de computer zitten.

Werk je thuis en gebruik je al een Computerbril?

Ik beheer diverse web blogs wat betekent dat ik heel wat uren achter een computerscherm zit te turen.  Het duurde even voordat ik me realiseerde dat die leesbril, die ik altijd gebruikte, mij allen maar vermoeide ogen opleverde. Je denkt eigenlijk dat je moe bent omdat je wat langer dan normaal achter een computerscherm zit maar dat is dus niet zo. Een computerbril kopen was dan ook de meest logische keuze.

Last van je ogen met een leesbril?

Je krijgt echt last van je ogen omdat je ten eerste blootgesteld bent aan het blauwe licht wat uit een monitor scherm op je af komt, ten tweede omdat je houding ten opzichte van het scherm begint te verkrampen en ten derde, voor degene met een leesbril, je dus echt nooit en te nimmer een leesbril moet gebruiken achter een computer.

Smartphones en tablets verpesten je ogen

Ook maak ik vaak gebruik van mijn tablet en zonder smartphone kan ik niet meer leven, althans dat zegt mijn vrouw. En ook die tablets en smartphones stralen dat vervelende blauwe licht naar je toe waarnaar we allemaal zitten te staren.

In de avond geeft dat nog meer problemen want dat blauwe licht is te vergelijken met het daglicht. Normaal gezien gaat je lichaam melatonine aanmaken in de avond omdat dat blauwe licht er niet meer is. Nou dat krijg je dus lekker over je heen gegoten als je in bed nog even de laatste emails wilt bekijken of nog erger, even een filmpje op je tablet wilt bekijken. Je lichaam stopt gelijk met het aanmaken van melatonine en je snapt niet waarom je zo'n moeite hebt met het inslapen. Je hebt een slaapbril nodig.

Even over melatonine.

Dat stofje wordt door je lichaam aangemaakt zodra de avond begint te naderen en het blauwe licht buiten begint af te nemen. Allemaal heel natuurlijk en bioklok logisch maar wij willen in de avond ook tv kijken en wat we steeds meer beginnen te doen is op onze smartphone te kijken wie je laatste facebook post heeft geliked. Krijg je nog steeds een hele lading schadelijk blauw licht over je heen.

Gebruik een Computerbril met blueblock filter

Wat ik had ontdekt is dat er computerbrillen met een blueblock filter te koop zijn bij https://computerbril.org/
Dat blueblock heet in het Nederlands blauw filter en zegt gelijk al dat het blauw licht filtert. Mijn ervaring is dat heel goed werkt. Aan het eind van de dag heb ik geen vermoeide ogen meer en ik voel me nog steeds fris. Ook in bed gebruik ik de computerbril met blueblock filter. Mijn vrouw vind het wel sexy staan trouwens.

Wat ik ook merk is dat ik meer uitgerust in de ochtend ben. Dat heeft alles te maken met de melatonine aanmaak van mijn lichaam. Door dat blueblock filter blijft mijn lichaam in de avond gewoon melatonine aan maken waardoor ik gemakkelijker in slaap val.

Ik raad het iedereen aan die thuis werkt maar ook die op kantoor zitten. Eigenlijk raad ik het iedereen aan die dagelijks achter de computer zit en gebruik maakt van een smartphone en tablet. Eigenlijk iedereen dus.