Nacht Van Oranje

      Reacties uitgeschakeld voor Nacht Van Oranje

Last minute je Koninginnedag outfit bij elkaar zoeken? En nog goedkoop ook? Dat kan! Bij Koninginnedag hoort dat je lekker in oranje kleren over straat loopt, vlaggetjes op je wang tekent en oranje nagellak op hebt. Wat betreft de kleding trekken we regelmatig XXL T-shirts aan, want oranje items hebben we maar weinig in onze kast.

Voor Hester van Eeghen zijn kleuren altijd in zijn geweest. Sterker nog, al vanaf de eerste tas die zij maakte was zij bezig met kleuren en werden haar tassen ook verkocht vanwege haar kleurgebruik. In 1988, toen de wereld nog overheerst werd door zwarte en bruine tassen, opende zij haar winkel, misschien wel de kleinste van Amsterdam, in de Hartenstraat. De afgestudeerd Neerlandica was verliefd geworden op leer en wilde daar haar creativiteit in kwijt. Haar atelier was in de kelder van haar winkel en bij de opening had zij tien modellen in de winkel staan. Daarnaast bood de tassenmaakster accessoires aan met een keuze uit 25 tot dertig kleurtjes. Anno 2004 zijn dit er 250 geworden, waarvan alleen al 45 roodtinten.

Als je enig idee hebt gekregen welke kleuren warm of koel zijn, kun je er bewust voor kiezen deze te mixen of niet. Onthoud: twee warme of twee koele kleuren liggen zeker niet per definitie bij elkaar. Rood en geel zijn allebei warm, allebei heel anders, maar geven wel dezelfde warme sfeer. Hetzelfde geldt voor (koel) groen en blauw: allebei koel, allebei anders, maar allebei met eenzelfde, frisse sfeer. Als je je outfit warm óf koel houdt is deze wat eenzijdig, ga je warm geel met koel blauw mixen dan zal je outfit wat ‘completer' maar ook wat minder ‘duidelijk' zijn, doordat je niet voor één van de twee kiest. Dit klinkt vaag, ik hoop dat jullie het begrijpen.{}

Geen paniek, wij laten je de leukste schoenen zien om te combineren met je oranje outfit. En we hebben aan álles gedacht. Want: je schoenen moeten op zo'n speciale dag aan heel wat eisen voldoen. Om te beginnen moeten ze comfortabel zijn - je moet zowel op Koningsnacht als Koningsdag de clubs en straten onveilig kunnen maken - én ze moeten fashionable zijn (zodat je er de rest van het jaar ook nog mee gezien kan worden).

Ik leer vrouwen die zich onzeker voelen over hun uiterlijk om met de juiste kledingkeuze het maximale uit zich zelf te halen, waardoor ze zich zelfverzekerd voelen en dat ook zullen uitstralen. Ik daag je uit het lef te hebben de kleding te dragen die niet alleen past bij jouw persoonlijke kleuren en lichaamsvorm maar bovendien past bij je persoonlijkheid. Ik laat jou je eigen schoonheid zien. Ik pak het uiterlijk aan, maar mijn missie is pas geslaagd als het innerlijk de ware metamorfose ondergaat.